Пътят на сертифициране – споделен опит

11 юни 2022

Казват, че първите или печелят или губят. При нас имаше и от двете – „неотъпкан” път, езикови клопки, пандемия и отлагане на изпити (изнервящо, но за добро) …

От завършване на обучението по Транзакционен анализ до сертифицирането – на какво да обърнем внимание:

  • Избор на главен супервизор и възможности за промяна
  • Как да работим с Наръчника
  • Как да изберем теми за писмения изпит и какво да включват
  • Важността на представянето в писмената част
  • Избор на случай и акценти
  • Избор на записи за устния изпит
  • Колко време трябва за подготовка за писмения и устния изпит
  • Как протича устния изпит
  • Сертифициране и сценарий

Ще се радваме да споделим нашият опит, за да можем повече колеги да се поздравим с взет сертификат по Транзакционен анализ. 

Очакваме ви на 11.06 (събота) в Zoom от 17.00 до 18.00 часа. 

Водещи: Елена Николова и Анета Жечева

Моля, заявете участието си чрез този линк: https://forms.gle/K4gmdg9LrpXZTrLY9

За водещите:

Анета Жечева – сертифициран транзакционен аналитик в областта на психотерапията. Повече от 20 годищен опит в индивидуалната и семейна психотерапия. Специализация и допълнително обучение по детска психотерапия и семейно консултиране при водещи специалисти от Англия, Австрия, Германия, Белгия, САЩ и Русия.  Интерес към арт-терапия, психодрама и НЛП. Автор и водещ на поредица от курсове за специалисти от помагащите професии. Член на Българската и Европейската Асоциации по Транзакционен Анализ. От 2004 г. работи към Консултативен център „Плиска”. 

Елена Николова – сертифициран транзакционен аналитик в областта на психотерапията, с над 20 годишен опит в областта на индивидуалната и груповата психотерапия. От 2003 г. надгражда професионалните си компетенции в различни модалности – когнитивно-поведенческа терапия, терапевтична общност за зависими хора, EMDR , транзакционен анализ с обучители от Белгия, Франция, Италия, Англия, Холандия, Канада, САЩ и др. Организатор на професионални сертифицирани обучения по транзакционен анализ в България от 2011 г. Учредител на Българската асоциация по транзакционен анализ и неин член. Член на Дружеството на психолозите в България и Европейската асоциация по транзакционен анализ. Работи в  „Метаморфозия“ – център за психотерапия и професионални обучения.